Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: source
Категория: Новини
Прочетен: 371308
Постинги: 293
Коментари: 43
Гласове: 510
Постинг
15.04.2007 10:31 - Напикаването като обща болест на мафиотите в България
Автор: source Категория: Новини   
Прочетен: 1012 Коментари: 2 Гласове:
0



imageПрез седмицата от ареста излезе и Малкия Маргин. Получавал епилептични припадъци и се напикавал. Експертиза от мастити лекари, представена в съда, му издейства свободата.

Брат му – Големия Маргин – също се напикаваше, но страдаше от дискова херния. Отдавна е под домашен арест и всеки може да предположи как страда - пуши пури и пие уиски в компанията на подбрани красавици от спонсорираните от него агенции за модели. Сега малкото братче ще се прибере вкъщи да страдат и да се напикават заедно.
Чудно, дали съдии и доктори мислят, че хората са толкова глупави, че да им повярват? Или просто са нагли и не ги е грижа за общественото мнение? Второто изглежда по-вероятно.

В интервю за столичен вестник един от тримата лекари откровено признава, че епилепсия може да се симулира, че данни от изследвания могат да се манипулират, че лекари са под натиск за подобни експертизи и им предлагат подкуп. Но въпреки това е дал заключение, че Малкия Маргин трябва да излезе на свобода, защото в килия 2 на 3 м без проветряване не можел да стои. (Поради историческото значение на това интервю – ето линк към него).

Българските съдии и лекари изглежда са най-големите хуманисти на XXI век. Могат да получат колективна Нобелова награда за мир.
Щеше да бъде много весело, ако не беше публична тайна, че братя Маргини са едни от няколкото останали живи босове на мафията у нас.
Всички те бяха известни на обществото, но медии, министри, прокурори, съдии се правеха, че не знаят за какво става дума.

Борците Васил и Георги Илиеви от ВИС бяха убити. Борците Красимир и Николай Маринови от СИК са още живи. Може би едното има връзка с другото. Няма значение. Никакви МВР-та, НСС-та, НРС-та СРС-та и НСБОП-ета 10 години не намериха начин да вкарат в затвора братя Маргини, за които беше публично известно, че са основни босове в подземния свят.
Накрая ги вкараха, за да си измие държавата очите пред Брюксел. И, разбира се, ги пуснаха. Междувременно на свидетелите срещу тях им подпалват къщите, заплашват ги. Също като по филмите. А всички гледат сеир и се правят, че не знаят за какво става дума. Братята се напикавали, зле били със здравето.
По вестниците години наред пишат анонимно за „групировки” и „мафия”. Но конкретно – примерно за братя Маргини – бла-бла. Весели, безобидни момчета. Които се оказват болни инвалиди, като попаднат на тясно.

Странна държава е България. Наркотрафикант на едро като Самоковеца беше медиен герой с веселяшки образ. Любовницата му украси страниците на най-големите вестници и списания. Подобно е и с дългогодишната любовница на Големия Маргин.
Любовницата на Самоковеца показа в голямоформатна фотография в списания белега си от куршум.Любовницата на Маргина показа сащо толкова едроформатно в цветни снимки белега си от операция, резултат от това, че любовникът й я пребил с ритници. Бандитизмът се осмисля като артефакт от лайф-стайл списания, в цветни фотографии.
Фолкпевици и красавици от компанията на престъпници и съмнителни бизнесмени са любими герои на медиите. Често – заедно с кавалерите си. Медийни босове се появяват в компания с босове от подземния свят.

Корупцията и престъпността в една страна зависят основно от едно нещо – търпимостта или нетърпимостта на обществото. Нашето общество очевидно проявява търпимост към престъпниците. Медиите ги превръщат във фолклор и забава или се правят, че не ги забелязват.
Какво чудно има, че лекари, съдии и полицаи ги жалят?




Гласувай:
0



1. zenguy - Корупцията е само симптом на болестта
16.04.2007 12:36
Корупцията и престъпността зависят най-вече от народопсихологита ни в която основната стратегия за оцеляване е"преклонена глава ,сабя не я сече".Гордо вдигнатата глава по-не я сабя сече ама смеели някой да пробва.
цитирай
2. source - Дам
16.04.2007 17:24
Дам
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930